За по-красив и магнетичен поглед с каялите на SoulTree

Каял / каджал / кхол. Използван от древни времена и познат под много имена, този натурален молив за очи се приготвя от сажди, минерални пигменти, рицин, пречистено масло (гхи) и др. масла. Мъже, жени и деца в Индия и други държави очертават и разкрасяват очите си с каял за празници и в ежедневието си; като овлажняващо, прочистващо окото и защитно средство срещу замърсявания – прах, дим и др.; като средство против уроки.

Традиционно каялът е черен, но от индийската фирма SoulTree ни предлагат този продукт в 12 красиви цвята (включително и безцветен).
kajals

За мен най-добрата новина в случая е отсъствието на олово или парабени. SoulTree каялите са BDIH сертифициран натурален продукт и всяка съставка е възможно най-изчистена и внимателно подбрана.

Kajal 1

Каялът е мек молив, който се плъзга лесно по кожата благодарение на маслата в състава си. Можете да го използвате и като сенки за очи. Преди да го подострите, сложете го за 10 минути в хладилника, за да се втвърди.

А ето и цветовете върху кожата:

IMG_20160722_121223

Ще намерите каялите онлайн при нас тук. Приятно и безопасно разкрасяване! 🙂

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

9 Comments on За по-красив и магнетичен поглед с каялите на SoulTree

 1. Леле, зарибих се. За последните девет години да съм сложила не повече от пет пъти нещо на очите си. А понякога просто имам желание. И Слава Богу, че не е само черен, защото на мен лично ми слага години отгоре!

  • Сега видях, че сте поръчали сиво 🙂 Съгласна съм с всичко, сивият на мен ми е любим – ненатрапчив, само каял използвам – без спирала. Харесва ми, че дори да забравя да го почистя вечерта – на сутринта не изглеждам страшно / с тъмно около очите 🙂

   • Да, видях, че сивото е точно такова, каквото ми харесва – светло. А трябва ли да се почиства?

    • Това, което е на водната линия, лично аз не го почиствам – колкото и да е траен каялът, до края на деня не е останало много от него; само върху горния клепач.

     • Много благодаря! Хубаво беше да науча, че трябва да се почиства. Аз автоматично приех, че след като е съставено от масла мога да го оставям без да се почиства. 🙂

 2. Червила натурални предлагате ли?

 3. А до колко е траен каяла,нанесен на водната линия?

1 Trackbacks & Pingbacks

 1. Аюрведични червила от SoulTree - Блогът на HennaFox

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*